Veliki interes Varaždinaca za razmjenu sjemenja i predavanje

Razmjena sjemenja i predavanje, koje Udruga Gredica već tradicionalno organizira ususret proljeću i novoj vrtlarskoj sezoni, privukli su u subotu 23. veljače veliki broj građana u prostorije Udruge Gredica u Optujskoj 13 u Varaždinu.

Predavanje na temu “Sjeme kao zalog naše budućnosti” održala je Silvija Kolar-Fodor iz Udruge Biovrt – u skladu s prirodom.

Sudionike predavanja je upoznala zbog čega je važno skupljati sjeme biljaka koje uzgajamo, kako ga skupiti te čuvati.

Prisutni su pažljivo slušali i upijali znanja o načinima izdvajanja i skupljanja sjemenja što pokazuje kako su Varaždinci itekako zainteresirani za uzgoj zdrave hrane iz vlastitog, domaćeg sjemenja.

Svi su na kraju predavanja na poklon su dobili i sjeme povrća iz biovrta.

Nakon predavanja, svi prisutni mogli su razmijeniti sjeme koje su skupili tijekom godine te se opskrbiti onim koje im nedostaje, kako bi bili spremni za nadolazeću vrtlarsku sezonu.

Oni koji nisu imali vlastitog sjemena, mogli su ga razmijeniti za donaciju te na taj način doprinijeti čuvanju naše biološke raznolikosti.

O predavačici

Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom “24 sata”, dnevnikom “Večernji list”, magazinom Jutarnjeg lista “D&D VRT”, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom “100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr … zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. – Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije – kažu u udruzi.

Više o predavanjima u organizaciji Udruge Biovrt- u skladu s prirodom potražite na mrežnim stranicama udruge.

Lokalni OPG-ovi izložili povrće uzgojeno na ekološki način
Brojni Varaždinci slušali o važnosti čuvanja domaćeg sjemenja

Posted

in

, ,

by

personal training certification institute
%d bloggers like this: