Predavanje “Male tajne biovrtlarstva” i razmjena sjemenja 14. veljače

gredica razmjena sjemenja1

Za sve ljubitelje prirode i vrtlarenja varaždinska Udruga “Gredica”, u suradnji s udrugom “Biovrt – u skladu s prirodom”, u subotu 14. veljače u Varaždinu organizira besplatno predavanje pod nazivom “Male tajne biovrtlarstva” te razmjenu domaćeg sjemenja.

Na predavanju će predavačica Silvija Kolar-Fodor okriti male trikove koje ona primjenjuje u svom biovrtu te ćete saznati na koji način možete postići prirodnu ravnotežu i u konačnici imati manje posla u vrtu.

Na razmjenu sjemenja se pozivaju svi pojedinci i udruge koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i na taj način doprinositi očuvanju naše biološke raznolikosti.

Predavanje i razmjena sjemenja održat će se u prostorima Centra za mlade grada Varaždina (bivši Dom željezničara), Kolodvorska 17. Predavanje počinje u 11 sati, a istovremeno će se odvijati razmjena domaćeg sjemenja, na kojoj će zainteresirani sjeme moći ne samo razmijeniti, već i kupiti. Oba događanja su besplatna i otvorena za javnost.

 

O predavačici: Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica internetske stranice i tekstova na www.biovrt.com, kolumnistica na portalu Naturala.hr, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, suradnica na portalu Sirovahrana.hr, administratorica foruma Vrtlari, zaljubljenica u prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

 

Udruga “Biovrt – u skladu s prirodom” je nevladina i neprofitna organizacija, koja radi na promicanju i edukaciji o životu u skladu s prirodom, podizanju svijesti o održivom razvoju, promicanju očuvanja biološke raznolikosti, te na promicanju ekološke i organske proizvodnje namirnica i svih biljaka općenito. U sklopu Udruge djeluje internet stranica www.biovrt.com, na kojoj se stalno objavljuju novi edukativni članci iz tematike uzgoja cvijeća, povrća, voća, životinjskog svijeta u vrtu te raznih savjeta iz biovrtlarstva.