Predavanje o skupljanju i čuvanju sjemenja te razmjena sjemenja za građane 30. studenoga

Za sve ljubitelje prirode i vrtlarenja varaždinska Udruga “Gredica”, u suradnji s međimurskom udrugom “Biovrt – u skladu s prirodom” i Gradskim muzejem Varaždin, u subotu 30. studenog u Varaždinu organizira predavanje pod nazivom “Nastanak, skupljanje i čuvanje domaćeg sjemenja” te razmjenu sjemenja za građane.

Predavanje i razmjena sjemenja održat će se u Palači Herzer, Franjevački trg 6. Predavanje, koje vodi Silvija Kolar Fodor iz udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, počinje u 10 sati, a po njezinu završetku, u 11,30 sati, započet će razmjena domaćeg sjemenja. Građani koji nemaju sjeme za razmjenu do istog mogu doći i donacijom za sjeme. Oba događanja su besplatna i otvorena za javnost.

Na predavanju će biti prezentirane tehnike skupljanja i očuvanja sjemenja vrsta koje uzgajamo u našim vrtovima. Predavačica će se osvrnuti na glavne obitelji biljaka i podijeliti svoja iskustva kako kod pojedinih vrsta uspješno uzgojiti, skupiti i sačuvati sjeme za korištenje idućih godina, te zašto je to važno za budućnost čovječanstva.

O predavačici: Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica internetske stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica tekstova rubrike “Biovrtlarica” u prilogu Vrt – časopisa 24 sata, kolumnistica na portalu Naturala.hr, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, suradnica na portalu Sirovahrana.hr, administratorica foruma Vrtlari, zaljubljenica u prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.