Prvi rođendan Čudesnih vrtova obilježen predavanjima, razmjenom sadnog materijala i druženjem

Ivan Gregov održao je predavanje pod nazivom "Permakultura: mala rješenja za velike probleme"
Ivan Gregov, permakulturni dizajner i učitelj, održao je predavanje pod nazivom “Permakultura: mala rješenja za velike probleme”

Nedjelja 5. svibnja bila je dan za slavlje u Udruzi “Gredica”. Osim prvog rođendana udruge (registrirana 25. travnja 2012.) i projekta Čudesni vrtovi (službeno otvoreni 30. travnja 2012.), obilježen je i Međunarodni dan permakulture (ove godine to je 5. svibnja).

Tim povodom Udruga je u prostorijama Mjesnog odbora Biškupec organizirala nekoliko predavanja, nakon čega je održana razmjena sjemenja i vrtlarskih iskustava te zakuska i druženje.

Ivan Gregov iz Institura permakulture Hrvatske i voditelj Ureda za permakulturu održao je predavanje pod nazivom “Permakultura: mala rješenja za velike probleme”, dok je Silvija Kolar Fodor iz Udruge Biovrt govorila o biovrtlarenju i zašto je dobro uzgajati vlastitu hranu.

Svoja praktična iskustva okupljenima su prenijeli i iskusni vrtlari Zlata Nanić i Rudolf Pereglin, nakon čega je započela razmjena sjemenja i sadnog materijala, uz ugodno druženje i zakusku.

Od ove sezone broj vrtlara u varaždinskom društvenom vrtu, kojim Udruga “Gredica” upravlja uz podršku Grada Varaždina, porastao je s 56 na 108 vrtlara. Ovaj rođendan Čudesnih vrtova tako je ujedno poslužio kao i proslava dobrodošlice novim vrtlarima u ovu malu zajednicu.

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji.