/Najava/Predavanje i razmjena sjemenja

 Ove subote 8. svibnja 2021. s početkom u 15:00 sati održat će se predavanje “Sjeme je naše ljudsko pravo”. Ukoliko se niste opskrbili s dovoljno sjemena za novu vrtlarsku sezonu i želite svoj vrt obogatiti domaćim autohtonim sortama sad je prilika da napunite zalihe i usput podržite inicijativu “Sjeme je naše ljudsko pravo”.

Sigurno ste čuli za novi prijedlog Zakona o sjemenu, sadnom materijalu i priznavanju sorti poljoprivrednog bilja (u daljnjem tekstu: zakon) te nizu nelogičnosti i nepromišljenih regulativa koje s takvim zakonom dolaze. Silvija Kolar Fodor, predjednica udruge Biovrt iz prve ruke će nam ispričati pozadinu priče te o samoj inicijativi koja se nakon prvotnog ignoriranja ipak uspjela izboriti za riječ o spornom 16. Članku zakona.

Predavanje i razmjena sjemena održat će se u dvorištu Urbanih vrtova Zlatni vrtovi na Banfici na adresi: Dravska bb, 42000 Varaždin.

Link na mapu – https://goo.gl/maps/nRH6N9V6KNbvSyFk9

Zbog poštivanja epidemiološke situacije na predavanju može prisustvovati ograničen broj sudionika (najviše 25 osoba) stoga vas molimo da ispunite ovu prijavnicu kako bismo Vam rezervirali mjesto.

Prijave zaprimamo do popunjenja slobodnih mjesta. Predavanje je besplatno, donacije dobrodošle.


Razmjena sjemenja će biti otvorena za sve zainteresirane, od 16 sati i odvijati će se uz molbu poštivanja razmaka i izbjegavanja stvaranja gužve.

Za sudjelovanje isključivo u razmjeni nije potrebna prethodna prijava.

Dajem dozvolu da moje podatke možete koristiti da me kontaktirate oko potvrde sudjelovanja na predavanju. U skladu s Uredbom o zaštiti osobnih podataka (Sl. List EU L 119/1) obvezujemo se na čuvanje tajnosti istih.

Veselimo se druženju!

Budućnost čovječanstva ovisi o hrani, a hrana ovisi o sjemenju. U našoj zemlju upravo se donosi novi Zakon o sjemenju koji je u prvoj verziji izazvao velike reakcije udruga i poljoprivrednika. Udruga Biovrt je jedan od pokretača inicijative „Sjeme je naše ljudsko pravo“ koja je tijekom zadnjih mjeseci započela pregovore s Ministarstvom poljoprivrede oko izmjene spornih dijelova zakona. Saznajte što se točno događa s zakonom o sjemenju u RH, ali i na području EU. Osim navedenog, Silvija će s vama podijeliti znanje na koji način možete skupljati i čuvati sjeme u svom vrtu. Pridružite nam se u čuvanju naše baštine i bioraznolikosti za buduće generacije!”

Izvor: https://www.biovrt.com/termini-predavanja-i-razmjena-sjemenja-za-proljece-2021/

© 2021 Silvija Kolar-Fodor