Projektu “Mali vrt za održivo sutra!” povelja za Naj-akciju

Projektu “Mali vrt za održivo sutra!“ varaždinske Udruge za promicanje održivog načina življenja Gredica dodijeljena je povelja za uspješnu naj-akciju u sklopu dodjele godišnjih nagrada akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“.  

Svečanost kojom se obilježilo 20 godina akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ u organizaciji Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske održana je u Starogradskoj vijećnici Grada Zagreba.

Grad Varaždin kao jedan od gradova koji od 2005. godine sudjeluje u akciji i s ponosom godinama nosi titulu „Prijatelj djece“ zadovoljavajući stroge kriterije, ove je godine kandidirao za izbor naj-akcije projekt Udruge Gredica koja u varaždinskim osnovnim školama provodi akciju „Mali vrt za održivo sutra“.

Ukupno 513 učenika nižih razreda varaždinskih osnovnih škola inovativnim metodama obrazovanja stječe znanja o održivom razvoju, proizvodnji i konzumiranju zdrave hrane, odnosno vrtlarenju.

Projekt se provodi od 29. 2. 2019. do 1. 3. 2020., a korisnici projekta su učenici nižih razreda osnovnih škola, učitelji i zaposlenici škola partnera te zaposlenici Udruge Gredica. Financiran je sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje koji provodi i sufinancira Ured za Udruge Vlade Republike Hrvatske, a vrijedan je ukupno 347.910 kuna. Od toga bespovratna sredstva Ureda za udruge Vlade RH iznose 313.119 kuna dok preostali iznos od 35.000 kuna sufinancira Grad Varaždin.