Husqvarna i STH donirali trimer Čudesnim vrtovima

Donaciju je Rusalki Majer iz Gredice uručio Danijel Hranić, vlasnik tvrtke STH
Donaciju je Rusalki Majer, predsjednici Udruge Gredica, uručio Danijel Hranić, vlasnik tvrtke STH, Husqvarninog zastupnika na području ovoga kraja, s trgovinama u Ivancu i Varaždinu

Proteklih dana varaždinski Čudesni vrtovi, projekt društvenog vrta koji Udruga za promicanje održivog načina življenja “Gredica” provodi uz podršku Grada Varaždina, postali su bogatiji za još jednu donaciju. Tvrtka Husqvarna Hrvatska prepoznala je vrijednost ovoga projekta te, zajedno s tvrtkom STH iz Ivanca, Čudesnim vrtovima 29. svibnja donirala trimer ili, popularno rečeno, “flaksericu”. Donaciju je Rusalki Majer, predsjednici Gredice, uručio Danijel Hranić iz tvrtke STH, koja u Varaždinu vodi specijaliziranu Husqvarninu trgovinu.

– Ova donacija itekako će nam koristiti, budući da imamo podosta zajedničkih površina koje treba održavati. Lani je sve ovisilo o angažmanu pojedinaca, koji su donosili svoje “flakserice” i kosili koliko su stigli. Sada će nam biti znatno lakše – poručila je Majer.

Podsjetila je da su Čudesni vrtovi ove godine dvostruko veći nego lani. Tako sada ukupno 108 obitelji obrađuje parcele na kojima uzgajaju povrće za osobne potrebe. Vrtovi funkcioniraju na principu samoorganizacije, odnosno određen dio radova na zajedničkim površinama odrađuju sami vrtlari.

Tako će biti i s korištenjem Husqvarnine donacije. Ona će biti na raspolaganju svim vrtlarima, odnosno grupama vrtlara, koji će održavati površine oko svojih vrtova.