Tribina “Kad benzinske crpke utihnu” 22. ožujka u Varaždinu

vrhunac nafteTribina, otvorena za sve građane, pod nazivom „Kad benzinske crpke utihnu – kako se pripremiti za življenje sa sve skupljom energijom i klimatskim iznenađenjima“ održat će se u dvorani varaždinske Županijske skupštine na Franjevačkom trgu u petak 22. ožujka u 18 sati.

Tribinu zajednički organiziraju Grad Varaždin, Varaždinska županija, Razvojna agencija Sjever i Udruga za promicanje održivog načina življenja „Gredica“.

Središnje uvodno predavanje održat će ekološki aktivist Zoran Skala, dipl. ing. stroj., viši savjetnik za razvojne poslove i ekologiju pri Zavodu za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije. Govorit će o izazovima koje energetske i klimatske neizvjesnosti stavljaju pred građane te iznijeti neke od mogućnosti koje je moguće primijeniti na razini lokalne zajednice, odnosno putem lokalne samouprave.

Uvodna izlaganja također će imati dr. sc. Miljenko Ernoić, direktor Razvojne agencije Sjever, koji će govoriti o utjecaju skupe nafte i klimatskih promjena na poljoprivredu, dok će Ivan Šimić, ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjever, predstaviti potencijale obnovljivih izvora energije na području Varaždinske županije.

Zaključno u uvodnom dijelu će Maja Kireta, dipl. ing. arh., predsjednica Društva arhitekata Varaždin, održati predavanje pod nazivom „Održiva gradnja – od koncepta do prakse“.

U raspravi koja će uslijediti, a u koju se mogu uključiti i građani, sudjelovat će i predstavnici Grada i Županije. Tribinom i raspravom moderirati će Goran Štimec, član Udruge za promicanje održivog načina življenja “Gredica”.

Zorana Skalu predstavljamo vam intervjuom koji je dao za Novi list.

skala intervju novi list


Posted

in

by

Tags:

personal training certification institute
%d bloggers like this: