Čudesni vrtovi u užem krugu izbora za nagradu SozialMarie

sozialmarie

Čudesni vrtovi, projekt koji varaždinska Udruga za promicanje održivog načina življenja “Gredica” provodi uz podršku Grada Varaždina, ušli su u krug od 36 projekata u međunarodnom natječaju za dodjelu nagrade za društveno inovativne projekte SozialMarie. Nagradu SozialMarie dodjeljuje i natječaj provodi austrijska zaklada Unruhe Privatstiftung.

Prema riječima organizatora natječaja, ove godine pristiglo je čak 308 prijava iz šest zemalja (Austrija, Mađarska, Češka, Slovačka, Poljska, Hrvatska, Slovenija, Njemačka), više nego ikada otkako se ova nagrada dodjeljuje od 2005. godine.

Zaklada će na završnoj svečanosti, koja će se održati 1. svibnja u Beču, dodijeliti čak 15 nagrada projektima koje komisija ocijeni najvrednijima. Ukupan fond nagrada iznosi 42.000 eura, s time da prva nagrada iznosi 15.000 eura, druga 10.000 eura, treća 5.000 eura, a preostalih 12 projekata bit će nagrađeni sa po 1.000 eura.

Kako navode u Zakladi Unruhe Privatstiftung, cilj dodjeljivanja nagrade SozialMarie je približiti inovativne društvene ideje široj javnosti i podržati umrežavanje društveno inovativnih projekata. Namjera je da nagrađeni projekti inspiriraju i potaknu daljnji razvoj ideja sa sličnim vrijednostima.


Posted

in

by

personal training certification institute
%d bloggers like this: