Radionica o tehnikama sijanja i razmjena sjemenja 16. veljače

radionica tehnike sijanjaZa sve ljubitelje prirode i vrtlarenja varaždinska Udruga “Gredica”, u suradnji s međimurskom udrugom “Biovrt – u skladu s prirodom”, u subotu 16. veljače u Varaždinu organizira radionicu pod nazivom “Tehnike sijanja u kućnoj radinosti i važnost očuvanja sjemenja starinskih vrsta” te razmjenu domaćeg sjemenja.

Radionica i razmjena sjemenja održat će se u prostorijama I. mjesnog odbora (Alojzija Stepinca 1, u dvorištu). Radionica, koju vodi Silvija Kolar Fodor iz udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, počinje u 10 sati, a po njezinu završetku, u 11,30 sati, započet će razmjena domaćeg sjemenja, na kojoj će zainteresirani sjeme moći ne samo razmijeniti, već i kupiti. Oba događanja su besplatna i otvorena za javnost.

Na radionici će biti prezentirane tehnike uzgoja presadnica i bilja u kućnoj radinosti te će biti objašnjeno koji su prednosti i nedostaci pojedinih metoda. Osim navedenog, zainteresirani će moći čuti zašto i kako održati sjeme starinskih sorti voća i povrća, te zašto je to važno za budućnost čovječanstva.

O predavačici: Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica internetske stranice i tekstova na www.biovrt.com, kolumnistica na portalu Naturala.hr, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, suradnica na portalu Sirovahrana.hr, administratorica foruma Vrtlari, zaljubljenica u prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

Udruga Biovrtu skladu s prirodom je nevladina i neprofitna organizacija, koja radi na promicanju i edukaciji o životu u skladu s prirodom, podizanju svijesti o održivom razvoju, promicanju očuvanja biološke raznolikosti, te na promicanju ekološke i organske proizvodnje namirnica i svih biljaka općenito. U sklopu Udruge djeluje internet stranica www.biovrt.com, na kojoj se stalno objavljuju novi edukativni članci iz tematike uzgoja cvijeća, povrća, voća, životinjskog svijeta u vrtu te raznih savjeta iz biovrtlarstva.


Posted

in

by

personal training certification institute
%d bloggers like this: